Handige informatie

Geplaatst op

Overtocht naar Texel

Texel is per boot vanuit Den Helder te bereiken. Vanuit Den Helder vertrekt vanaf 6.30 uur tot 21.30 uur ieder uur een boot. Bij grote drukte wordt er een extra boot ingezet. Indien u besluit op dinsdag, woensdag of donderdag naar Texel af te reizen, scheelt dit aanzienlijk in de prijs van de overtocht. Informatie over overtochtprijzen staan op de internetpagina van de Teso.

Momenteel is het dragen van een mondkapje op de boot verplicht. Als u in de auto blijft tijdens de overtocht is dit niet nodig.

TX20216

Texelhopper

Het openbaar vervoer op Texel is vernieuwd. Wanneer u met het openbaar vervoer naar de Cocksdorp wilt dient u de Texelhopper te bestellen. Voor meer informatie over de Texelhopper kunt u naar Texelhopper.nl

De omgeving

Texels noordkop, “het land achter de Rugediek” kenmerkt zich door zijn gevarieerd aanbod op velerlei gebied. Van een prachtige natuur en landbouwgebieden tot een keur aan sportieve mogelijkheden, van culinair genieten tot een blik op kunst en geschiedenis.

Gesticht in 1835 door een Antwerpse reder, N.J. de Cock, die samen met enkele heren de “SociĆ«teit van Eierland” heeft opgericht. Gelegen aan de “Roggesloot”, een oude kreek die vroeger in open verbinding stond met de Waddenzee. De Cocksdorp groeide gestaag en vooral de laatste 25 jaar heeft het door de groei van de toeristische accommodaties een geheel ander aanzien gekregen.

Vlakbij de vuurtoren, ingesloten tussen dijk, dorp en duinen ligt het landbouwgebied de “Witte Hoek”. In dit gebied ligt ook onze boerderij.